Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Chokladkaka


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

2 kakor à 24 cm ø

450 gr smör
700 gr strösocker
140 gr 3 dl kakao (vi använder Chocovic Canelo 21)
20 gr vaniljsocker*
360 gr ägg (ca 6 st)
375 gr vetemjöl
Kakonibs till garnering
Flingsalt till garnering

Sätt ugnen på 175°C varmluft.
Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, klä gärna bottnen med bakplåtspapper. Sprinkla lite flingsalt och nibs på kakan.
Baka i nedre delen av ugnen i 35–45 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.


* Gör egen vaniljsocker av vaniljstänger när du använt innehållet. Mixa dessa med socker och voila - vaniljsocker!


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga