Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
2 kakor à 24 cm ø
450 gr smör
700 gr strösocker
140 gr 3 dl kakao (vi använder Chocovic Canelo 21)
20 gr vaniljsocker*
360 gr ägg (ca 6 st)
375 gr vetemjöl
Kakonibs till garnering
Flingsalt till garnering
Sätt ugnen på 175°C varmluft.
Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, klä gärna bottnen med bakplåtspapper. Sprinkla lite flingsalt och nibs på kakan.
Baka i nedre delen av ugnen i 35–45 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
* Gör egen vaniljsocker av vaniljstänger när du använt innehållet. Mixa dessa med socker och voila - vaniljsocker!