Lördag 28 juni: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Fredag 4 juli: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Lördag 5 juli: ”Tapperas” bokningsbart kl 19 [Boka]. B+B är öppet [Boka].
Visa fler datum >
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
Receptet är till ca 30-40 bitar. Formen vi brukar baka i är 30x50 cm.
7 ägg
7 dl socker
Visa ägg och socker pösigt
Blanda ihop de torra ingredienserna:
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kanel
1 msk kardemumma
1 dl bakpulver
och blanda ner i äggsmeten.
I med 3,5 dl rapsolja
och grovrivna rödbetor (1 kg innan du skalar dem)
Baka 8 ca 40 minuter 180° varmluft
Frosting:
700 gr färskost
100 gr getost (Chèvre)
skalet från 2 lime
och juicen från desamma
115 gr rumsvarmt smör
1/2 dl honung
2 dl florsocker
Låt kakan svalna och blanda ihop frostingen och fördela den jämnt på kakan.