Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

OBS! P.g.a. pandemin rekommenderar vi under 2021 att boka lunch, drop-in lunch och fika i mån av plats. Frukost och middag endast förbokningar. Premiär 3 juli. Läs mer och boka här!

Fair 0.9 m/s 18°C
Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Lunch


Under 2021 rekommenderar vi mycket starkt att man bokar lunch, då vi har begränsat med sittplatser.

Vi serverar lunch kl. 12-14.00 på lördagar och söndagar. Blir lunchen fullbokad kan vi lägga till en andra sittning från kl. 14.

Enligt gällande restriktioner max 8 personer per bord, vi håller minst 1 meter mellan borden.

Om vädret står oss bi kan vi även husera spontana lunchgäster på uteservering eller in trädgården, utbudet av lunchrätter kan då vara något begränsat.

Är du lunchsugen, se till att boka via formuläret nedan, ringa oss på 0383-211 90 eller e-posta bokning@cafesergel.se! OBS! Bokning via e-post är inte bekräftad förrän du har fått en bokningsbekräftelse från oss.

Menyexempel sist på sidan...





Meny 2021
Vi försöker ha så många rätter som möjligt att välja mellan, men p.g.a. av begränsade lagermöjligheter är dagens meny oftast något förkortad. Är det något särskilt du är sugen på - hör av dig innan så att vi förbereda! Vill du äta vår hyttsillsmeny behöver vi veta det dagen innan senast.

OBS! Detta är ett exempel på vad vi brukar ha på menyn, det bara för att man ska få en uppfattning om vad som serveras och prisnivå. Vi uppdaterar menyn inför varje helg i caféet. Det kan alltså mycket väl vara så att något av exemplena i menyn nedan inte finns med på menyn vid ditt besök, men vi har alltid flera alternativ att välja mellan.


Fisktallrik – sill, gravad lax, rökt lax, ägg ost och bröd (LGÄF) 150
Lagom för en eller förrätt till två
Selection of pickled herring, smoked and gravad salmon w/ egg, cheese and bread.

Stekt strömming med mos, brynt smör och lingon (LF) 160
Fried herring w/ mashed potaotes, butter and lingonberries

Ett kilo ciderkokta musslor med bröd och aïoli (LGÄG) 235
Utmärkt att dela på två
1 kg mussles in a creamy cider sauce w/ bread and garlic mayo

Ceasarsallad med kyckling, bacon och hela kalaset (ÄF) 175
Kan serveras med grillost (L) eller vegetarisk
Grilled chicken ceasar w/ all the necessities. Alternative: grilled cheese (L) or vegetarian

Club sandwich på majskyckling med coleslaw och rotfruktschips (GÄF) 125
Kan serveras med grillost istället för kyckling (L)
Chicken and bacon club sandwich w/ coleslaw and crisps. Alternative: grilled cheese (L)

Sergels kalasisterband med potatissallad och lingonchutney (G) 125 (+25 för dubbel)
Smoked barley and pork sausage, creamy potatoe salad, lingonberry chutney (add 25 for extra sausage)

Långlagad pluma (karré) med, rostad potatis och vår sauce Smålandaise (ÄL) 185
Pluma (pork loin) w/ today’s choice of sauce and potatoes

Dagens veganska –moussaka 150
Todays vegan main dish – moussaka (eggplant casserole)

Hyttsillsmeny (stekt sill, fläsk och isterband) minst 2 pers (GF) 195*
Herring hotshop style, fried salted herring, pork, sausages

*Måste beställas 24 timmar innan eftersom sillen måste lakas ur 24 hrs pre-order



Desserter
- Ostkaka
- Crème brûlée
- Ostar från trakten

Man får väldigt gärna förboka rätter då vi har begränsat utrymme för lagerhållning.

Vi använder lokala råvaror där det är möjligt, bl.a. så görs våra isterband hantverksmässigt hos Stens i Åseda. Chutneys, marmelad och sylt kokar vi själva. Kaffe odlas ju inte i Sverige, men genom ett bra och djupt samarbete med vårt rosteri vet vi exakt varifrån kaffet kommer och under vilka förhållanden det har odlats.


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga