Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Lingonchutney


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Café Sergels lingonchutney
Denna serverar vi till bl.a. isterband, strömming och ibland även på leverpastejmackorna.

Ca 2,5 kg färdig chutney
1 kg lingon
1 kg ströcker
750 gr äpple (1 kg hela)
300 gr russin
10 gr salt
1 kg rödlök (1,5 kg oskalat)
1 dl ättika (10/12%)


Skala och rensa rödlöken, skär i kvartar och skär bort stammen. Dela sedan i ”båtar”.
Häll över löken i en stor gryta (minst 5 L, gärna större) och häll i hälften av lingonen, sockret och saltet.
Låt koka ihop, rör ofta och skala under tiden äpplena, kärna ur dem och hacka i mindre bitar på ca 5 mm. Häll i äpplen och russin och låt det hela koka i 25-30 minuter eller längre om det behövs -- lingonen från första omgången ska vara sönderkokta!
Tillsätt resten av lingonen och låt koka ytterligare 5-10 minuter. Klart!



White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga